Lught is gespecialiseerd in de overdracht van thermische energie tussen twee gescheiden fluïda om te verkoelen of verwarmen met gering temperatuurverschil. De vloeibare of gasvormige fluïda zijn meestal respectievelijk water of lucht. Essentieel hierbij is dat de drukval zowel water- als met name luchtzijdig gering is. Dit vanwege enerzijds het benodigd respectievelijk pomp en ventilator vermogen en anderzijds het direct daaraan gerelateerde gegenereerde geluid.

Lught produceert in haar fabriek te Oldenzaal zowel lucht/lucht (pneumatische) als lucht/water  (hydraulische) warmtewisselaars die in verschillende toestellen al dan niet gecombineerd kunnen worden ingebouwd.

Lught zet vol in op gezond, comfortabel, duurzaam en circulair.

Comfortabel door de gewenste temperatuur te handhaven.

Gezond door kooldioxide (CO₂) af te voeren en zuurstof (O₂) toe te voeren.

Gezond door pollen, fijnstof, bioagentia (COVID-19) uit de lucht te filteren. Geen hooikoorts, betere hygiëne en lager ziekteverzuim.

Duurzaam door koelte en warmte terug te winnen uit de ventilatielucht en het geheel zo te sturen dat niet meer elektrische energie dan strikt noodzakelijk gebruikt wordt om de open kringloop in stand te houden.

Duurzame hydraulische convectoren voor hoge temperatuur verkoeling of lage temperatuur verwarming met gering temperatuurverschil te fabriceren. Deze zijn optimaal in combinatie met een warmtepomp, COP’s van 7 of hoger zijn mogelijk.

Circulair door eersteklas componenten met een lange levensduur te gebruiken en eersteklas materialen die alle 100 % recyclebaar zijn.

Met de door Lught geproduceerde toestellen voor verkoelen, ventileren en/of verwarmen kan worden voldaan aan de eisen van:

• Nul op de Meter (NOM) woningen.
• Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG).
• BREEAM.
• Frisse Scholen klasse B.
• Energielabel C of beter.